Läckageskydd kyl och frys

läckageskydd kyl och frys

Läckageskydd för kyl och frys – K-serien

Läckageskydd kyl och frys, samlar upp kondensvatten. Vi har 2 olika varumärken, FoolProof & AquaTeam. Benämningen för den här typen av underlägg, är K-serien. De har olika design, men båda är framtagna för att snabbt samla upp och leda fram vatten från dolda utrymmen. Underläggen i varumärket FoolProof är formsprutade. Det är stabila underlägg med mycket lätt montering. Det enda man behöver göra är att:

  1. Dra ut kylen-frysen
  2. Torka rent på golvet
  3. Dra bort den röda skyddsfilmen från tejpen
  4. Lägga underlägget på plats och sen trycka fast underlägget i golvet.

Kondensläckage

FoolProof K60 är utformat så att en mängd små fördjupningar samlar upp vatten i skyddet. Hela 1,3 l ryms på underlägget. Kondensläckage från kyl-frys är vanligt, oftast hamnar det i kondensskålen i kylen men inte allt för sällan är skålen trasig. Då samlas vattnet upp på FoolProof istället.

AquaTeam, säljs oftast platt. Då får du vika upp sargerna och vika hörnen själv, men bortsett från det är de lika lätta att montera som FoolProof.

Det finns underlägg till alla typer av kyl och frys, vare sig du har side-by-side, fristående eller liten kyl så kan du skydda dig mot vattenskada. Läckageskydden som inte är i standardstorlek finns under varumärket AquaTeam. Våra underlägg är typgodkända (TGnr 0505/01), det betyder att de har blivit testade enligt certifieringsregel 057, Läckageskydd för vitvaror. Testet har utförts av tredjepart, i vårt fall är det RISE (tidigare SP) som utför testerna. Produkterna är märkta med symbolen nedanför, märkningen är ett kvitto på att produkten uppfyller kraven.

Läckageskydd kyl-frys Vattensäkert kök 0505/01

Monteringsanvisningarna för läckageskydd kyl-frys, är lätta att förstå, alla moment visas med hjälp av bilder. Samtliga av våra underlägg har monteringsanvisningar accepterade av Branschregler för Säker Vattenanslutning. De finns också med i RSK-databasen som används inom VVS-branschen.

Nästa gång du köper ny kyl och frys, var noga med att du kommer ihåg att köpa med ett läckageskydd. Titta också efter symbolen som visar att det är typgodkänt, då är du säker på att få ett underlägg som klarar av kraven för Lackageskydd för vitvaror.

läckageskydd kyl och frys

Varför Vattensäkert kök?

  • Undvik vattenskador
  • Spara pengar
  • Spara pengar
  • Obligatoriskt enligt rådande branschregler
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?