Vattensäkra ditt kök

Läckageskydd
Produkterna installeras i utrymmen där risken för ett läckage är som störst. Våra produkter skapar trygghet för både de boende, fastighetsägare och montör.

Vitvaruskydd
Vitvaror som diskmaskin, kyl och frys är ofta roten till dolda vattenskador. Tollco har utvecklat underlägg som effektivt samlar upp och leder fram vatten som uppkommit efter en läcka. Våra system är enkla att montera och gör det möjligt att upptäcka vattenläckan i ett tidigt stadium.

Bänkskåpsinsatser och tätningar
Tollco Bänkskåpsinsats förebygger vattenskador. Ny och förbättrad design för en snabbare och enklare installation. Insatserna är silvergrå och  placeras direkt på botten av skåpet när du ska renovera kök eller när du bygger nytt. Finns i flera storlekar som kan anpassas till olika bredder och djup i både nya och befintliga skåp. Ger en tät och slät skåpbotten som är lätt att hålla ren. Om den används i skåp med vattenledningar och rörgenomföringar skapar du ett tätt ytskikt med komplettering av Tollco Tätningar
Tätningsset med flexiblastosar RSK 809 30 00
Tätningsset med stosar RSK 833 92 89
Tollco Stos med tätning RSK 383 93 27
Tollco Tätbandsset RSK 3829933
Tollco Genomföring för diskmaskinsslangar RSK 8039030

Tollco Golvskydd
Placeras under köksskåpen för att förebygga vattenskador. Golvskyddet har uppvikta sarger runt om och samlar upp vattenläckage från dolda utrymmen under skåpen. När vattnet täcker hela Golvskyddets botten aktiveras Tollco vattenlarm och ger signal eller Tollco vattenfelsbrytare samt läckagebrytare (om sådant finns installerat) som ger signal och stänger av vattnet. Om man inte upptäcker eller åtgärdar läckaget förs vattnet via Tollco Justerbart utlopp ut på köksgolvet framför golvsockeln där läckan blir synlig.

Tollco Golvskydd disk- och tvättmaskin är ett slutet tråg som placeras under disk-/tvättmaskin samt diskbänkskåp. Samlar upp vattenläckor från dolda ytor och skyddar golvet mot vattenskador. Levereras med utlopp som kan leda ut och synliggöra vattenläckan.

 

Vattenlarm
Ett vattenlarm placeras i riskutrymmen, till exempel under diskmaskinen, i diskbänksskåpet, vid golvvärmecentralen eller bakom akvariet. När vattenlarmet kommer i kontakt vatten ger den ifrån sig en varnande signal. Våra smarta vattenlarm finns i olika modeller och är en billig och smidig lösning för att motverka ett dyrt problem.

Våra läckageskydd

Våra koncept

Vi skapar trygghet

Vi har en huvuduppgift som överskuggar allt annat – att skydda hem och fastigheter från vattenskador. Vårt koncept heter Vattensäkert kök, ett komplett system med vattenskadeförebyggande produkter för kök. Ett resultat av mer än 20 års branscherfarenhet.

Alla produkter som ingår i Vattensäkert kök är framtagna för att samla upp, leda fram, leda bort, larma och stänga av vatten. Produkter som installeras i utrymmen där riskerna för ett läckage är som störst. Vattensäkert kök skapar trygghet för både fastighetsägare och montör.

Vattensäkert kök – diskmaskinsunderlägg

Vitvaruunderlägg som håller tätt

Vitvaror som exempelvis diskmaskin, kyl och frys är inte sällan roten till många dolda vattenskador. Tollco har utvecklat underlägg till dessa vitvaror som effektivt samlar upp och leder fram vatten som uppkommit efter en läcka. Våra system Pro & Standard är enkla att montera och gör det möjligt att upptäcka vattenläckan i ett tidigt stadium.

Vattensäkert kök – diskbänksinsatser

Förhindra en vattenskada. Innan det är för sent.

Vattenskador kostar svenska fastighetsägare miljardbelopp varje år. Risken för att din kund drabbas av en förödande vattenskada är alltså överhängande. Med bänkskåpsinsatser, golvskydd och tätningar från Vattensäkert kök konceptet kan kunden alltid känna sig trygg. 

Bänkskåpsinsatserna och golvskydden som ingår i Vattensäkert kök placeras i diskbänkskåp eller under skåpstommarna med vattenledningar och rörgenomföringar och samlar upp oönskade vattenläckage. Golvskydden skapar en våtzon. Kompletterat med våra formbara tätningssatser och stosar ges ett komplett skydd även i extra känsliga hålutrymmmen.

Vattensäkert kök – vattenlarm

Vattenlarm som upptäcker läckan i tid

Vår säkerhet syns inte på ytan. Ett vattenlarm placeras i riskutrymmen, exempelvis under diskmaskinen, i diskbänksskåpet, vid golvvärmecentralen eller bakom akvariet. När vattenlarmet kommer i kontakt vatten ger den ifrån sig en varnande signal. Våra smarta vattenlarm finns i tre olika modeller och är en billig och enkel lösning för att motverka ett dyrt problem.

Tollcos vattenlarm:

  • Tollco Vattenlarm 9 volt, inbyggd sensor | DropStop 200
  • Tollco Vattenlarm 9 volt, extern sensor | DropStop 600
  • Tollco Vattenlarm 230, volt extern sensor | DropStop 700

Vattensäkert kök är trygghet.

Frågor om produkterna i konceptet?

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt