Boverkets byggregler för kök

Boverkets byggregler för kök – rekommenderar Säker Vatten-lösning

Som förvaltningsmyndighet för frågor som berör samhällsplanering, byggande och boende så blir Boverkets byggregler vägledande vid byggprocesser. För att höja den allmänna kunskapsnivån vid exempelvis uppförandet av kök och badrum så har Boverket skapat webbutbildningar i ämnet.

Kök innebär som bekant alltid en risk för läckage och vattenskador. Därför påpekar Boverket i sina byggregler för kök att vattentäta skikt eller vattenavvisande ytskikt måste uppföras för att framtida vattenskador ska förebyggas. Åtgärder som förebygger att ytor som inte tål fukt kommer i kontakt med vattenspolning, vattenspill eller vatten som sprungit läck.

Kyl, frys, diskmaskin och andra köksapparater med direktkopplat vatten bör således förses med ett vattentätt skikt. I bilden ovan rekommenderar Boverket i sin webbutbildning för planering av kök att anpassade plastunderlägg läggs under exempelvis diskmaskinen. Tollcos koncept Vattensäkert kök innehåller en uppsjö produkter som följer Boverkets kravbild och som är rekommenderade av Säker Vatten, bl.a. diskmaskinsunderlägg.

Konsekvenserna av att inte göra dessa förebyggande åtgärder mot vattenskador drabbar inte enbart den boende. Som hantverkare är det nämligen ditt ansvar att följa Boverkets direktiv.

Ta del av Boverkets webbutbildningar.
Läs mer om Vattensäkert kök.

Fler nyheter

Tollco är stolta över att vara ett litet företag med stora ambitioner. Vårt arbete med hållbarhet är ...

Vi på Tollco älskar sommaren och önskar att vi kunde vattensäkra den mot allt för mycket regn, men ...

Vi syns väl på Nordbygg? Du hittar oss i monter A10:48.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt