_Typgodkänd_1200x627[11]

Ny standard från RISE skapar trygghet.

Tollco WaterFuse Villa Control – En av få vattenfelsbrytare att bli typgodkänd.
Det är även den enda som är Internetuppkopplad, och därmed den enda med app styrning.

Tollcos typgodkända vattenfelsbrytare WaterFuse Villa Control finns på marknaden redan idag. Det är ett komplett system som kontrollerar läckor genom att mäta tryck och flöde dygnet runt, och därmed förhindrar att vattenskador inträffar. Vattendetektorn känner direkt av om det uppstår läckage på utsatta platser, till exempel diskmaskin och diskbänkskåp. Vattenfelsbrytare larmar och stänger av vattnet så fort en läcka uppstår.

Läs Länsförsäkringars pressmeddelande

Läs Säker Vattens pressmeddelande

Vattenfelsbrytare övervakar hela tappvatteninstallationen i en fastighet genom att mäta trycket för att identifiera läckage. Så fort en läcka uppstår stängs vattnet av vilket förhindrar vattenskador.

Fram till nu har det funnits många vattenfelsbrytare med olika funktioner på marknaden. Det har varit svårt för entreprenörer, beställare och slutanvändare att avgöra vad produkten har för funktioner och vilka vattenfelsbrytare som bäst förhindrar vattenskador och samtidigt rekommenderas av försäkringsbolagen.

Ny standard från RISE skapar trygghet.

Länsförsäkringars forskningsfond har därför bekostat en provningsmetod som RISE har utvecklat tillsammans med tillverkare och branschorganisationer. Metoden är nu en ny standard som ska uppfyllas för att vattenfelsbrytare ska bli certifierade genom typgodkännande.
Med tydliga kriterier för typgodkännande är det lättare att välja produkter som uppfyller kraven och bidrar till långsiktigt hållbart byggande utan vattenskador. Det är med andra ord ett stort steg mot färre vattenskador, vilket skapar trygghet.

Fler nyheter

Vi på Tollco älskar sommaren och önskar att vi kunde vattensäkra den mot allt för mycket regn, men ...

Vi syns väl på Nordbygg? Du hittar oss i monter A10:48.

Vi vet att kökstillverkare är ytterst noggranna när det kommer till design och funktion. Det gäller även ...

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt