Tollco sluter avtal med uthyrare av kaffemaskiner

Selecta och Jobmeal kan genom ett avtal med Tollco numera garantera att kaffemaskinerna de hyr ut inte orsakar vattenskador. Därmed stöder företagen den nya regeln från Säker Vatten som säger att trycksatt utrustning i kontorsmiljö måste utrustas med tråg, sensorer och läckagebrytare som förhindrar att vattenskador uppstår.

– Att erbjuda kaffemaskiner som är säkrade mot läckage är ett mervärde för uthyrare av kaffemaskiner och trycksatta vattencisterner. De kan garantera att de förebygger vattenskador, säger Jan Lindh, försäljningschef på Tollco.

Tollco är ensamma på marknaden om att erbjuda en helhetslösning utrustning och installation ingår. Dessutom anpassar Tollco trågen som placeras under kaffemaskinerna så att de stämmer överens med de olika maskinernas mått.

– Vi har möjlighet att tillverka ett enda tråg med unika mått om det finns behov. Det är det ingen annan som kan, berättar Jan Lindh.

De nya reglerna kommer från Säker Vatten och ska förhindra omfattande och kostsamma vattenskador från maskiner som är anslutna till trycksatt vatten. Tollcos läckagebrytare och tråg är anpassade till reglerna som gäller i kontorsmiljö.

Läckagebrytaren Tollco WaterFuse Plugin är framtagen för att minimera vattenskador från enskilda utrustningar. En motordriven kulventil monteras före slangen till utrustningen. Ventilen fungerar som av- och påslag för vattnet.

En vattensensor placeras under utrustningen. Den känner kontinuerligt av om den får vatten på sig. Om detta sker stängs vattnet av omedelbart samtidigt som pipsignal larmar om att en läcka har inträffat.

Läckagebrytaren är enkel att installera och kopplas in i ett vanligt vägguttag.

Under kaffemaskinen placeras ett tråg. Det har uppvikbara kanter och Tollco ser till att måttanpassa skyddet. Produkten tillverkas i svart och transparent utförande.

Tollcos trågformade läckageskydd är godkända av Säkert Vatten. De är testade och godkända enligt typgodkännande 0505/01. Produkterna är också accepterade i Byggvarubedömningen.

Fler nyheter

Vi på Tollco älskar sommaren och önskar att vi kunde vattensäkra den mot allt för mycket regn, men ...

Vi syns väl på Nordbygg? Du hittar oss i monter A10:48.

Vi vet att kökstillverkare är ytterst noggranna när det kommer till design och funktion. Det gäller även ...

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt