Tollco AB förvärvar WaterFuse från Prevecta AB

Logo-WaterFuse-870x347

Tollco förvärvar WaterFuse, 2017-06-01

Thomas Andersson, VD på Tollco AB, meddelar att vi idag stärker vårt koncept Vattensäkert kök, genom att förvärva Waterfuse från Prevecta AB. Vi är också mycket glada över att i samband med detta, påbörja ett nära samarbete med Erik Skoglund.

Detta stärker vår position till att nu vara marknadsledande på vattenlarm, läckagebrytare, vattenfelsbrytare och tätskikt för kök. Kort sagt, Tollco kan genom förvärvet av Waterfuse nu erbjuda våra kunder det bredaste och mest omfattande sortiment inom segmentet Vattensäkert kök, med vattenskadeförebyggande produkter.

Våra produkter i konceptet Vattensäkert kök finns idag hos bygghandel, VVS grossister, kökstillverkare samt landsagenter i nordiska länder, vi har i drygt 20 år byggt upp en gedigen kunskap inom området och ett brett nätverk med stor kundbas för att snabbt nå ut till marknaden. Vårt koncept och våra lösningar skapar vattensäkra hem och tryggar din vardag.

Thomas-Andersson-och-Erik-Skoglund-291x300

Erik Skoglund och Thomas Andersson

Vattenfelsbrytare skyddar mot vattenskador

Vattenfelsbrytare skapar enkla och trygga lösningar. Våra vattenfelsbrytare har varumärket WaterFuse och är system som begränsar risken för vattenskada i olika typer av fastigheter. Vi har system som minskar risken för vattenskador i villor, lägenheter, kontor, enstaka utrustningar, men även system som kan användas som vandaliseringsskydd, närvarobaserad tillgång på vatten, avstängning av vatten mm.

Exempel där vattenfelsbrytare kan användas:

 1. Kök
  I kök där risken för vattenskador är stora. Detta sker genom att placera en vattendetektor med en eller flera vattensensorer under diskhon/diskmaskinen. Om vattensensorerna detekterar vatten börjar de larma och skickar en radiosignal till centralenheten som stänger av vattnet omedelbart. Har du ett kylskåp med vattenpåfyllning rekommenderar vi att du placerar en vattendetektor under den då risken för läckage är stor.
 2. Kaffemaskiner/utrustningar
  På kontoret står ofta kaffemaskinerna på trycksatta dygnet runt. En vattenläcka från en kaffemaskin skapar fort en stor vattenskada på kontoret och ofta även våningen under. En vattenfelsbrytare med vattensensorer stoppar vattenläckan snabbt och skadan kan begränsas.
 3. Trycktesta vattenledningarna
  Genom att använda vattenfelsbrytaren till att trycktesta ledningssystemet hittar man även små läckage.
 4. Stäng av vattnet enkelt!
  Genom att stänga av vattnet till villan, kontoret, sommarstugan, omklädningsrummet, skyddar man fastigheterna mycket effektivt mot vattenskador. De största skador uppkommer alltid när ingen är på plats.
Screenshot 2019-04-24 at 13.19.45
 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?