När olyckan är framme

Uppstår en läcka i en maskin som är ansluten till trycksatt vatten blir skadorna ofta enorma. Skälet är att det vanligen inte finns golvbrunnar eller höga trösklar i moderna fastigheter. Vattnet forsar fram med mellan 25 och 50 liter per minut om en slang brister. Är ingen på plats som kan stänga av vattnet innebär det flera kubikmeter vatten per timme.

Uppstår en vattenskada och det visar sig bero på att en installation inte är utförd enligt rådande regler är risken stor att ditt försäkringsbolag inte täcker kostnaderna detta medför.

Det krävs omfattande sanering och torkning i upp till flera månader innan lokalerna kan återställas. Under tiden måste fastigheten ofta utrymmas och provisoriska lokaler användas. Vattenskadan kan även drabba underliggande våningsplan.

Underlägg
Tollcos läckageskydd är godkända av RISE och monteringsanvisningen av Säker vatten. De är testade och godkända enligt typgodkännande 0505/01. Produkterna är också accepterade i Byggvarubedömningen. Underläggen har uppvikbara kanter och vi ser till att måttanpassa dem efter just din utrustning. Produkten tillverkas i svart och transparent utförande.

Läckagebrytare
Läckagebrytaren Tollco WaterFuse Plugin är framtagen för att minimera vattenskador från enskilda utrustningar.

En motordriven kulventil monteras före slangen till utrustningen. Ventilen fungerar som av- och påslag för vattnet till utrustningen.  Du sätter på vattnet genom att trycka på on-knappen och stänger av genom att trycka på off-knappen på centralenheten.

En vattensensor placeras under utrustningen. Den känner kontinuerligt av om den får vatten på sig. Om detta sker stängs vattnet av omedelbart samtidigt som pipsignal larmar om att en läcka har inträffat.

Läckagebrytaren är enkel att installera och kopplas in i ett vanligt vägguttag, den avstängande ventilen behöver kopplas in av behörig installatör.

 

Fler nyheter

Det är hög tid för att lägga order för leverans före jul Tack för ...

Nu har vi kommit hem från den gigantiska SICAM-mässan i Pordenone i Italien. Vi är mäkta ...

Vi har blivit uppmärksammade på att det förekommit produkter som spruckit vid ”rör i rör” installationer ...

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt