Tollco vattenfelsbrytare - Villa

vfb131-dn20-ny-ventil-med-tryckgivare-scaled-cropped

Tollco vattenfelsbrytare – Villa: en komplett vattenfelsbrytare för villan

Orolig för att ditt hem har dolda vattenskador som du inte känner till? Tollco vattenfelsbrytare – Villa är ett komplett system som minimerar risken för vattenskador i enfamiljshus. Systemet upptäcker effektivt vattenläckage, till och med så pass minimala mängder som 5 ml/h. Vattendetektorer stänger av huvudvattenledningen och larmar om vatten identifieras. Den användarvänliga fjärrenheten gör systemet enkelt att använda dagligen.

Så här enkelt är det

Så, hur funkar det? Vattnet stängs av via en fjärrenhet vid ytterdörren. Om t.ex. diskmaskinen är igång, väljs fördröjd avstängning med en enkel knapptryckning. Automatisk läckagekontroll utförs i sin tur varje gång vattnet är avstängt och kan identifiera läckor som är från 5 ml/h. Därmed hittas tidigt dolda skarvar som börjat läcka. Vattendetektorn placeras under utsatta platser såsom vid tvättmaskiner och känner kontinuerligt av efter vattenläckor. Upptäcker den vatten larmar den genom att skicka en signal till centralenheten som omgående stänger av huvudvattenledningen. Med Tollcos vattenfelsbrytare får fastigheten en daglig kvalitetskontroll av rörsystemet.

Smärtfri installation

Systemet olika delar kommunicerar trådlöst och kan snabbt och enkelt installeras av en VVS-installatör. Inga andra kostsamma hantverkare behövs för den smärtfria implementeringen. Centralenheten drivs av en 12 v DC-adapter som ingår i paketet tillsammans med utförliga monteringsanvisningar. Vattenfelsbrytaren kommer i ett antal utföranden beroende på vilka funktioner beställaren har behov av. Paketet som benämns som ”Komplett” innehåller en vattendetektor och en fjärrenhet, medan ”Extra Vattendetektor” och ”Fjärrenhet” kan köpas separat. Hela 16 stycken vattenfelsbrytare kan installeras på en centralenhet.

Undvik dolda fel och droppande kranar

Tollco vattenfelsbrytare  ger fastigheten en daglig kvalitetskontroll av rörsystemet. Detta minskar således risken för dolda fel i byggnaden, vilket självklart är positivt dagen då fastigheten ska säljas. Onödiga kostnader för rinnande vatten är tyvärr en vanligt i många villor, ofta med missfärgade toaletter som resultat. Lyckligtvis upptäcker vår produkt droppande kranar eller rinnande toaletter före problemet hinner ta fart.

Uppmuntras av försäkringsbolagen

Vattenskador innebär årligen som bekant stora kostnader för försäkringsbolagen. Därför stödjer och uppmuntrar många försäkringsbolag installation av en förebyggande vattenfelsbrytare. Kontrollera med ditt försäkringsbolag om vad som gäller och hur mycket premiereduktion som kan fås vid installation av WaterFuse – Villa.

Vilken WaterFuse – Villa behöver du?

Benämning Artikel nr RSK-nummer
Villa Komplett* VFB131-DN20 561 98 34

*I komplett ingår en Fjärrenhet samt en Vattendetektor

Extra trådlösa enheter Artikel nr RSK-nummer
Vattendetektor 2220042 561 98 97

Läs aktuell statistik på vattenskador i villa

WaterFuse Villa – huvudfunktioner:

  • Enkel avstängning när fastigheten lämnas
  • Automatisk läckagekontroll av vattensystemet
  • Upptäcker, stänger av och larmar vid läckage under ex. diskmaskin
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt