Tollco läckagebrytare - Stuga

waterfuse-stuga-1-1-cropped

Tollco läckagebrytare – Stuga: Skyddar stugan från vattenskador

Läckagebrytaren Stuga är utvecklat för att enkelt skydda mot vattenskador. Systemet bygger på att det ska vara lätt att stänga av vattnet när huset lämnas. Samtidigt som vattendetektorer automatiskt stänger av vattnet om de känner av vatten t.ex. under diskmaskinen.

Läckagebrytaren har tre huvudfunktioner:

  • Enkel avstängning när fastigheten lämnas.
  • Upptäcker, stänger av och larmar vid läckage under ex. diskmaskin.
  • Temperaturgivare i vattendetektorerna stänger av vattnet vid risk för frysskada.

Så här enkelt är det

Vattnet stängs enkelt av via centralenheten. Är t.ex. diskmaskinen på väljs fördröjd avstängning. Vattendetektorn placeras under utsatta platser såsom tvättmaskinen. Den känner kontinuerligt av efter vattenläckor. Upptäcker den vatten larmar den genom att skicka en signal till centralenheten som direkt stänger av huvudvattenledningen. Systemet har trådlös kommunikation mellan de olika delarna. Det kan snabbt och enkelt installeras av en VVS installatör. Inga andra hantverkare behövs. Utförlig monteringsanvisning medföljer.

Centralenheten drivs av en 12 v dc-adapter som ingår i paketet. Det finns olika paket beroende på vilken funktion man har behov av. Paketet som benämns Komplett innehåller en vattendetektor och en fjärrenhet. Extra Vattendetektor och Fjärrenhet kan köpas separat. Upp till 16 stycken kan installeras på en centralenhet.

Gillas av försäkringsbolagen

Vattenskador innebär stora kostnader för försäkringsbolagen. Därför stödjer många försäkringsbolag installation av läckagebrytare. Kontrollera med ditt försäkringsbolag om vad som gäller och hur stor premiereduktion som kan fås.

Statistik från Vattenskadecentrum hittar du här

Benämning Artikel nr RSK-nummer
Stuga VFB190-DN20 561 98 53
Stuga+vattendetektor VFB192-DN20 561 98 61
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt