Tollco läckagebrytare - Kök

waterfuse-kok-1-1-1-cropped

Tollco läckagebrytare – Kök, ett enkelt, prisvärt och effektivt skydd för köket

Kök, placeras direkt i det område den ska övervaka, köket. Vattensensorer övervakar vatteninstallationerna dygnet runt. Vid läcka stoppas vattenflödet omedelbart. Produktens huvudfunktion är att upptäcka, stänga av och larma vid läckage. (Främst i dolda utrymmen som i eller under skåpet till diskbänken eller under diskmaskinen).

Så här enkelt är det:

  • Sensorerna läggs under diskmaskinen och i/under diskbänkskåpet.
  • Centralenheten placeras i skåpet under diskbänken.
  • De motordrivna ventilerna monteras på kall- resp. varmvattenledningarna.

Om sensorerna får vatten på sig går en signal till centralenheten. Enheten larmar med en pipsignal och ventilerna stänger omedelbart av allt vatten till köket. Ett enkelt sätt att stoppa en vattenläcka snabbt och effektivt.

Många trygga fördelar

Idag finns det statistik på att drygt 30% av alla vattenskador uppstår i köket. Bidragande faktor till det är troligtvis att allt fler maskiner är vattenanslutna idag. Med Tollco läckagebrytare – Kök skapas en möjlighet till att effektivt skydda sig mot vattenskador, utan att kostnaden eller tekniken, för den sakens skull drar iväg.

Gillas av försäkringsbolagen

Vattenskador i kök blir ofta omfattande på grund av att de inte upptäcks i tid. Det bidrar till stora kostnader för både husägaren och försäkringsbolagen. Det är orsaken till att många försäkringsbolag stöder installation av vattenfelsbrytare. Fråga ditt försäkringsbolag om vad som gäller och om du också kan få premiereduktion.

 

Benämning Artikel nr RSK-nr
Kök VFB600-DN15 521 65 21
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt