WaterFuse Villa Control –
marknadens smartaste vattenfelsbrytare

Vattenfelsbrytare Villa Control är ett komplett system som minimerar risken för vattenskador dygnet runt och oavsett om du är hemma eller inte.
Genom att installera Villa Control undviks vattenskador, onödiga kostnader och risken att drabbas av ohälsosamt mögel. Vattenfelsbrytaren kopplas till en app där du får information om eventuella larm och aktuell status.

villa-control

SÅ SMIDIGT FUNGERAR DET

Starta Fairtrail-appen och stäng av vattnet när du lämnar hemmet. Är diskmaskinen i gång kan du välja fördröjd avstängning. När du kommer hem sätter du på vattnet genom att åter använda appen. Med Faritrail-appen kan du övervaka och kontrollera status oavsett var du befinner dig.

Systemet övervakar husets tappvattensystem dygnet runt. Läckagekontroll utförs varje gång som vattnet är avstängt och ytterligare en gång automatiskt per dygn. Droppläckage och brustna ledningar upptäcks och stoppas snabbt innan skadorna blir omfattande.

Även så kallade dolda läckage, risk för frysskador samt höga fukthalter som indikerar mögel upptäcks. Vid tryckfall eller onormala flöden larmar vattenfelsbrytaren och stänger automatiskt av villans vattentillförsel.

Detektorer kan kompletteras som ligger utplacerade under disk- och tvättmaskin och andra känsliga ställen. Vid minsta läckage skickas en signal till centralenheten och vattnet stängs av.

Smärtfri installation
WaterFuse-systemet olika delar kommunicerar trådlöst och kan snabbt och enkelt installeras av en VVS-installatör. Inga andra kostsamma hantverkare behövs för den smärtfria implementeringen. Centralenheten drivs av en 12 v DC-adapter som ingår i paketet tillsammans med utförliga monteringsanvisningar. Installatören behöver inte tillgång till ditt Wi-Fi då man i installationsläget gör detta via Bluetooth.

TRYGGA FÖRDELAR
Vattenfelsbrytare genomför en daglig kontroll av din villas tappvattensystem. Det ger dig en fördel vid försäljning av bostaden då risken för dolda fel minskar. Du upptäcker också droppande kranar eller rinnande toaletter, vilket sänker vattenkostnaderna och förhindrar missfärgning av toalettstolarna. Vattenförbrukningen kan avläsas i appen samt vattentryck och temperatur.

UPPSKATTAS AV FÖRSÄKRINGSBOLAGEN
Vattenskador innebär stora kostnader för försäkringsbolagen. Många stödjer därför installationen av Tollcos vattenfelsbrytare WaterFuse Villa Control.
Kontrollera med ditt försäkringsbolag om vad som gäller och hur mycket premiereduktion som kan fås vid installation av WaterFuse – Villa.

DET HÄR INGÅR I SYSTEMET:
Centralenheten kopplas ihop med vattenenheten som monteras på inkommande vatten i anslutning till vattenmätaren. Via wifi ansluts centralenheten till appen FairTrail. Den går även att koppla ihop med hemlarmet.

Vattenenhet med motoriserad kulventil, tryckgivare och flödesgivare, som monteras på vattenledningen efter vattenmätaren.

Vattendetektorer som placeras där risken för läckage är stor. De larmar trådlöst, via wifi, vid minsta läckage eller om frostrisk uppstår. Tillval.

Fairtrail-appen som laddas ned till din mobil och kopplas till centralenheten. Via appen stänger du av och sätter på vattnet var du än befinner dig. Du får kontinuerlig information om status via appen och har du tryckfall eller onormala flöden indikeras detta. Vattnet slås automatiskt av så att felet kan undersökas och åtgärdas.

PRODUKT: WaterFuse Villa Control
RSK: 521 66 23
Art nr:VFB103-DN20

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?