Tollco vattenfelsbrytare - Villa Control ST –
marknadens smartaste vattenfelsbrytare

Vattenfelsbrytare Villa Control ST är ett komplett system som minimerar risken för vattenskador dygnet runt och oavsett om du är hemma eller inte.

7792-vattenfelsbrytare-webb1

Tollco vattenfelsbrytare – Villa Control ST

Genom att installera Villa Control ST undviks vattenskador, onödiga kostnader och risken att drabbas av ohälsosamt mögel. Vattenfelsbrytaren kopplas till en APP och plattformen Smartthings där du får information om eventuella larm och aktuell status.

Villa Control ST identifierar läckage från spruckna vattenrör, kopplingar, droppande kranar och toaletter, systemet identifierar även risk för frysskador och fukt.
Vid onormalt flöde och vid direkt vattenkontakt med detektorn PlugIn WiFi eller vattenlarm kopplat till Smartthings kommer systemet stänga av vattentillförseln för att minimera risken för vattenskada.

Enkel information och användarvänlig styrning via smartphone gör att du alltid kan känna
dig säker och trygg. Tillsammans med Smartthings IoT plattform ger Villa Control ST
marknadens ledande vattenskadeförebyggande installation.
Villa Control ST ger er möjlighet att skydda er från dessa risker och därmed även bidra
till minskad vattenförbrukning och Co2 utsläpp vilket en vattenskada medför.

SÅ SMIDIGT FUNGERAR DET

Ladda ner Smartthingsappen och lägg till dina produkter, Smartthings har över 5000 produkter i sin plattform som alla hanteras i samma app. Stäng av vattnet när du lämnar hemmet. Är diskmaskinen i gång kan du välja fördröjd avstängning. När du kommer hem sätter du på vattnet genom att åter använda appen. Med Smartthings kan du övervaka och kontrollera status oavsett var du befinner dig.

Systemet övervakar husets tappvattensystem dygnet runt. Läckagekontroll utförs varje gång som vattnet är avstängt och ytterligare en gång automatiskt per dygn. Droppläckage och brustna ledningar upptäcks och stoppas snabbt innan skadorna blir omfattande.

Även så kallade dolda läckage, risk för frysskador samt höga fukthalter som indikerar mögel upptäcks. Vid tryckfall eller onormala flöden larmar vattenfelsbrytaren och stänger automatiskt av villans vattentillförsel.

Detektorer kan kompletteras som ligger utplacerade under disk- och tvättmaskin och andra känsliga ställen. Vid minsta läckage skickas en signal till centralenheten och vattnet stängs av.

ENKEL INSTALLATION
Vårt systems olika delar kommunicerar trådlöst och kan snabbt och enkelt installeras av en VVS-installatör. Inga andra kostsamma hantverkare behövs för den smärtfria implementeringen. Centralenheten drivs av en 12 v DC-adapter som ingår i paketet tillsammans med utförliga monteringsanvisningar.

TRYGGA FÖRDELAR
Vattenfelsbrytare genomför en daglig kontroll av din villas tappvattensystem. Det ger dig en fördel vid försäljning av bostaden då risken för dolda fel minskar. Du upptäcker också droppande kranar eller rinnande toaletter, vilket sänker vattenkostnaderna och förhindrar missfärgning av toalettstolarna. Vattenförbrukningen kan avläsas i appen samt vattentryck och temperatur.

REKOMMENDERAS AV FÖRSÄKRINGSBOLAGEN
Vattenskador innebär stora kostnader för försäkringsbolagen. Många stödjer därför installationen av Tollcos vattenfelsbrytare Villa Control ST.
Kontrollera med ditt försäkringsbolag om och hur mycket premiereduktion som kan fås vid installation av vår vattenfelsbrytare.

DET HÄR INGÅR I SYSTEMET:

Centralenheten kopplas ihop med vattenenheten som monteras på inkommande vatten i anslutning till vattenmätaren. Via wifi ansluts centralenheten till appen Smartthings. Den går även att koppla ihop med hemlarmet och tusentals andra produkter i Smartthings plattform.

Vattenenhet med motoriserad kulventil, tryckgivare, tempgivare och flödesgivare, som monteras på vattenledningen efter vattenmätaren.

Vattendetektorer (Tillbehör) som placeras där risken för läckage är stor. De larmar trådlöst, via wifi, vid minsta läckage. Även vattendetektorerna är kopplade till Smartthings plattform. Tillval.

Smartthings-appen som laddas ned till din mobil och centralenheten kopplas ihop med en QR kod som sitter på produkten. Via appen stänger du av och på vattnet var du än befinner dig. Du får kontinuerlig information om status via appen och har du tryckfall eller onormala flöden indikeras detta. Vattnet slås automatiskt av så att felet kan undersökas och åtgärdas.

PRODUKT: Villa Control ST
RSK: 521 67 08
Art nr: 26066101

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Obligatoriskt