Tollco lanserar ny smart vattenfelsbrytare.

Tollcos nya vattenfelsbrytare upptäcker och förhindrar vattenskador i hela huset genom att kontrollera tryck, temperaturer och flöden dygnet runt. Det unika är att den kan kopplas in i ett större nätverk med digitala bevakningstjänster för fastigheter.

– Med lanseringen befäster vi vår position som marknadsledande när det gäller att förbygga vattenskador i alla typer av fastigheter, säger Clas Crafoord Olsson, marknadschef på Tollco.

Tollcos nya vattenfelsbrytare kan kopplas ihop i ett digitalt system där tjänster som inbrottslarm, brandvarnare och fuktindikering ingår. Den bakomliggande plattformen är i första steget utvecklad för försäkringsbranschen och fastighetsbolag.

– Det ska bli en spännande resa att tillsammans med dessa branscher ta ett rejält grepp i att förebygga och få ner antalet vattenskador i Norden, säger Thomas Andersson, VD på Tollco.

Kostnaden för vattenskador i svenska fastigheter är drygt fem miljarder kronor per år. Det visar Vattenskadeundersökningen. Kök och badrum är de mest drabbade rummen, enligt undersökningen. Organisationen Bostadsrätterna menar att vattenskador kostar cirka 100 miljoner kronor i veckan året runt i alla svenska bostäder.

I Tollcos heltäckande sortiment ingår vattenfelsbrytare, läckagebrytare, larm och skydd för våtzoner som säkrar fastigheter mot vattenskador. Företaget sätter en ära i nytänkande och konstant produktutveckling för att minska antalet vattenskador.

För mer information kontakta
Clas Crafoord Olsson
Tel 070 314 99 59
clas@tollco.se

Läs pressmeddelandet här eller ladda ner det.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev?